• str. Uzinelor 11 (CC StroyLux), et. 4, Showroom 401
  • office@tdt.md
  • +/373 22/ 928 829
tridimensional tec shop
Cum să-ți alegi un proiector pentru Home Cinema.

Cum să-ți alegi un proiector pentru Home Cinema.

Cei mai mulți dintre moldoveni își cumpără televizoare cu diagonală mare pentru a se bucura de conținut digital de calitate acasă. Există însă și o categorie de consumatori care optează şi pentru proiectoare, pentru meciuri, filme sau jocuri video.

Alegerea modelului potrivit de proiector depinde de mai mulți factori: dimensiunea camerei în care este instalat, de distanța de la care se poate face proiecția și dimensiunea dorită pentru imaginea proiectată.

Unele modele de proiectoare dispun de tehnologie care ajustează culorile imaginilor pentru a putea fi proiectate pe un perete de orice culoare. Luminozitatea și contrastul proiectorului sunt la fel de importante: pentru gradul de iluminare normală al unui apartament  fiind recomandate modelele cu putere peste 1.800 ANSI lumeni și contrast nativ de minim 4000:1.

"Un avantaj important al proiectoarelor comparativ cu un televizor, chiar și al unuia de mari dimensiuni,  este posibilitatea unică de a crea acasă aceeași senzație pe care o ai la cinematograf, proiectoarele fiind o soluție mai performantă, dar și mai eficientă din punctul de vedere al costurilor, fie că vă doriți un cinematograf 3D sau sa jucați jocurile video preferate pe diagonale de la 2 metri în sus"

Conectivitatea complexă, cu porturi HDMI, Audio In/Audio out etc. este de asemenea un criteriu important în alegerea unui proiector, mai ales atunci când îl folosim pentru redarea conținutului 3D. Sistemul audio integrat reprezintă de asemenea un plus, mai ales pentru cei care nu doresc să se conecteze la un sistem audio extern. Pe piața moldovenească  de proiectoare se observă o tendință de maturizare prin creșterea ponderii produselor cu caracteristici tehnice îmbunătățite, iar cererea consumatorilor se îndreaptă către proiectoare cu rezoluții mai mari: WXGA pentru educație și business fiind rezoluția cea mai apropiată de cea a notebook-urilor, proiectoarele HD și Full HD pentru Home Entertainment și Home Cinema.

Trebuie să știți însă și faptul că lampa unui proiector trebuie schimbată la un moment dat, deoarece luminozitatea oferită se reduce pe durata de funcționare. Durata de viață a unei lămpi este cuprinsă de obicei între 1.000 și 6.000 de ore de funcționare.